Sikkert stort træk i morgen mandag

Efter et godt træk af især ringduer lørdag og pænt træk af andre småfugle, blev trækket søndag lidt tamt. Dog stadig en del duer og finker, men ikke som det plejer med flere tusind finker. Dog var antallet af ringduer lørdag et rekord antal som lød på 12550. Den hidtige rekord var på 11200.

Der ventes mandag noget svagere vind og muligvis sol. Det kan give anledning til et noget større træk af småfugle og sikkert nok et meget pænt rovfugle træk med en del musvåger, spurvehøg, rørhøge og sikkert også nogle fiskeørne. Så duk op i morgen ved tontoft nakke hvor trækket vil gå lige over obsplads. Kig op ved obsplads og også over mod sydøst hvor småfuglene og rovfuglene kommer fra. Kig også indenlands mod syd. Det kan blive stort i morgen og de næste dage . Ved obsplads ses busktræk af især gransangere hvor de trækker lavt fra busk til busk. Kom tidlig ved solopgang og bliv til middag eller mere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s