Dagens træk d.24.5

Efter en ret kold søndag med byger med en kraftig sv vind kom der lunere luft fra sø. Der kom dog ikke pirol eller karmindompap . En art som manglede ved tontoft som årsart dukkede endelig op. Det var nilgåsen som bl.a. manglede. 2 kom flyvende fra øst og fløj til rast på den våde eng.

Normalt ses sangerne som regel først på nordals end andre steder i Sønderjylland . I år har det nærmest været omvendt. I dag var der ankomst af kærsanger, som sang ved p.plads og obs sted. Denne har dog været i et par dage på Sydals.

Ude over havet lod jeg mærke til en måge med hvid hånd, men jeg blev forstyrret af en forbiflyvende mindre mørk falk. Valgte at kigge på den i stedet. Mørk mindre falk med rolige mekaniske vingeslag med let udslag til siderne og kort klid. Vinge overside mørk med sølvgrå hånd. Altså en fin adult han aftenfalk. Dog alt for langt ude til at få et ordentligt billed af den. Igen i dag et mindre træk af svaler, mursejlere og gul vipstjert. Der plejer dog at være et pænt træk af svaler og mursejlere i anden halvdel af maj men det er på mærkeligste vis udeblevet selvom vindretningen har været rigtig. Det er dog meget normalt med lidt gule vipstjerter nu da de har kulmineret. Der var nu heller ikke særlig meget gang i hvepsevåge trækket. Det må synes at være overstået for denne gang. Kun 6 trak nordøst. Engen blomstre rigtig meget nu hvor den dominerende plante er engelsk græs. Flere plettet gøgeurt er dukket op på engen og denne er faktisk sjælden så engen bør fredes.

På hjemturen var jeg lige et smut til havnbjergskov og her opdagede en lærkefalk som sad på en død gren i toppen af en ældre bøg.

Nilgæs rast på engen. Tontoft nakke
Lærkefalk rast på toppen af en bøg. Havnbjergskov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s