22.5. Forårstrækket næsten slut

En uge er gået siden sidst hvor der var et pænt hvepsevågetræk. I ugens løb har der været et par besøg af lokale fuglekiggere som dog har været der i kort tid. En 2 timer efter solopgang og en over middag, hvilket resultere i et magert træk, hvor de på bemærkelsen vis ikke ser noget træk. En gøg og 2 trækkende landsvaler var alt hvad der blev set. Meget mystisk bemærkning. Lyder som en der ikke rigtig forstår eller ikke vil forstå hvor stor trækket egentlig er under rigtige forhold. Ærgerligt de går så glip af nogle fortrinlige oplevelser.

Når dagens træk var selvfølgelig magert når der gik en kølig sydlig vind og regnbyger som gik over i udbredt regn. Ikke nogen god opskrift på et godt træk. Tidspunktet er godt for pirol, karmindompap og spændende sangere. Det blev det ikke til i dag. Kun småtræk af mursejler, Landsvale og Digesvale. Ellers lidt sangere rundt omkring. Det eneste spænende i dag var trækkende hvepsevåger og overflyvende. Og ud over havet kun rastende ederfugle og sølvmåger.

I løbet af aftenen går vinden over i sydvest omend det stadigvæk vil være køligt. En sådan vindretning og i en pæn styrke vil stort set altid give noget spændende. Det vil holde tørt det meste af søndagen og vinden vil stadigvæk være i sv, så vi håber på karmindompap , pirol og flere hvepsevåger.

En af dagens trækkende hvepsevåger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s