Hvert år nye arter / 15.5-2021 dagens træk

Hvert år kommer der nye arter til tontoft nakke, hvilket forøger den i forvejen høje artsliste.

Dette år er også kommet godt fra start med blå glente d.29.3. Så gik ned af bakke da vejret blev dårligt og koldt. Vi skulle helt frem til den.15.5 for at få nye arter igen. Godt nok ikke en SU art men lige så sjælden som den blå glente . Hvor tit ser man lige en silkehejre på et træksted også oven i købet fou et par timer inden den trak ud mod nv.

Samme dag ud for kysten kom der minsandten 5 skestorke trækkende mod vest. Hermed også en ny art for lokaliteten. Vi er nu oppe på 256 arter. Flot flot. Nå året er ikke omme endnu og nye arter venter.

Foråret første pirol kom trækkende mod vest. Pirolen ses hvert år i maj enten trækkende eller syngende.

15.5. Det var ventet at der skulle komme rigeligt med bramgæs og gule vipstjerter i dag da vinden var gået i sydvest og stabilisering af vejret . Det var dog ikke det helt store ryk selvom det var mange der kom forbi. 14900 er dog en slat. Årets anden store dag for gule vipstjerter med over 1000 trækkende fugle. Det er dog ikke rekord. Mest gang i de gule vips fra solopgang og 2 timer frem. herefter enkelte store flokke frem til turens slutning. Rekorden i dag stod Mudderklirene for med 66 stk. Altid bedste træk fra solopgang og 2- 3 timer frem. I midten af maj kan småfugletrækket allerede være overstået kl 7 da solen jo står op kl. Nogle folk og skeptikere som kun sjældent kommer op på nakken glemmer dette. Når de så kommer kl.10 eller tidligere siger de der er da ikke noget træk. Det er da dødt. Så sørg for at stå tidligt op og oplev så dette fantastiske træk der er oppe tontoft nakke. Man skal lige lægge sig i baghovedet selvom vejr og vind lige passer lokaliteten til et stort træk kan det sagtens svigte, men for det meste stemmer det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s