Dagens træk. D.16.5

Vinden var gået sydøst natten over og det var blevet noget diset. En vindretning der betyder færre småfugle på træk, men godt kan give et godt rovfugletræk. På havet kan der være træk af sortterner og der kan ses kjover.

Som sagt som skrevet , næsten ingen småfugletræk, men det kunne godt ha givet den første karmindompap og endnu en pirol. Men disse arter udeblev. Dog årets første gulbug der sang i det levende hegn. Heller ingen terner eller kjover, men i stedet ederfugletræk og lidt alke. Rovfugle trækket derimod svigtede ikke. Lave skyer og diset gjorde at der var trækforsøg af enkelte hvepsevåger. Sent på formiddagen klarede det op og med et hang der med det samme en skrue på 35 hvepsevåger. Den ene skrue hvepsevåger blev afløst af en anden og mange gange tæt på. En truende tordenfront gav mere fart på hvepsevågerne og det blev i alt på 121 trækkende våger hvilket er ny rekord. 7 rørhøge, blå kærhøg og nogle spurvehøge trak også ud. 2 tårnfalke og en rød glente ville også med. En adult havørn skulle også lige ud og vende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s