17.5-2019

Fra årets første dag til nu er der med 785 obs set 148 arter. Hvilket gør at tontoft nakke ligger på 10 pladsen for de artrigeste lokaliteter i Danmark. Og klart ligger på første pladsen i Sønderjylland og Als.

Det siger noget om hvor god denne lokalitet er. Det er grunden til at jeg hver eneste weekend tager derop eller hver morgen i maj og juni.

Fuglene kommer mange gange meget pædagogisk lige ved obs plads så man kan lære udseende og stemmer af fuglene.

Men men folk gider ikke at komme derop end ikke fra Sydals . Så vågn dog op kan jeg kun sige.

I år vil jeg stort set kun besøge tontoft nakke og kun sjældent andre steder.

Det er en super lokalitet.

d.16.5.

Næsten på hver tur til nakken har det givet nogle lommer. især sortstrubede lommer er fløjen forbi. Det gjorde der dog ikke d.16.5. Årets anden Islom kom forbi, dog fra en anden retning. Denne kom fra sydøst over land og trak ud over havet mod nv. Med mit nye zoom kamera kan jeg tage gode doku fotos af fugle som kommer længere væk fra hvor jeg står ved nakken. Havde mistanke om en af de store lom på grund af størrelsen , formen og disse ekstra svingninger i hånden. Teleskopet på den og ja en Islom. Hurtig frem med kamera og hurtig et par billeder af fuglen. Dette eksemplar fløj med åben næb hvilket er arttypisk for islom. Se billedet for neden som også viser det kraftige hoved, hals og meget store fødder. Så endnu engang ikke nødvendigt at tage til Skagen. Jeg har mit eget lille super sted. Det er typisk nu her hvor de store lommer trækker.

I dag kom der igen 2 sortstrubede lommer . Nogle ret store eksemplarer. Se billederne efter billedet med islommen.

Der er også i denne tid hvor de gule vipstjerter kommer i store mængder, men i år har der ikke været det store antal, når på grund af de kolde dage i maj. Der plejer at være flerhundrede og nogle dage over 1000 gule vipstjerter på en dag. jeg håber på at trækket er forsinket og derfor kommer lidt senere. Selvom der ikke er det store træk kommer der altid noget spændende. Der kan istedet være ret mange rastende fugle eller et godt havtræk. hvis vinden er i syd, sydøst eller i sydvest kan der komme et ret stort træk selv i midt i maj eller juni.

Rødstjert

Ringdrossel

Bramgåsetræk

Bramgåsetræk

Broget fluesnapper han

Vendehals

Grå fluesnapper

SORTSTRUBET lom

SORTSTRUBET lom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s