28.4-2019

Fredag d. 26.4 kl.1200 efter arbejde smutter jeg lige til Tontoft nakke . Der er lidt træk af Engpibere og Skovpiber , samt svaler. På den våde strandeng ser jeg nogle krikænder fou. Den ene krikand skiller sig noget ud fra den andre ved at have en hvid lodret streg ved siden af den bryst på begge sider. Hov tænker jeg. En amerikansk krikand, hvilket er set før . Hurtig melder jeg den ud ud på birdcall som denne, men et øjeblik efter er der noget der undre mig. Nemlig at den også har en hvid vandret streg på siden som en normal krikand. Når tænke jeg , den er nøjagtig lige så sjælden som en ægte af slagsen. Okay jeg melder den ud som hybrid mellem en krikand og amerikansk krikand. Det er flot alligevel synes jeg. Nakken har det med at hoste specielle arter ud som man mindst venter.

Dagen efter om lørdagen ser jeg så Krikanden igen fou. Samme sted. Trækket af småfugle er godt igang ret så tidligt, med drosler, pibere og svaler. Det blæser en let vind fra sydvest. Det er overskyet let diset og begyndende opklaring. Der er mange fugle at se på både rastende og trækkende. Igen i dag er der ringdrosler på programmet som fou. På mark og eng. I krattet ved p.pladsen er der 2 stk syngende skovsanger. Fedt tænker jeg ankomst og ny årsart. Der er også græshoppesangere der synger og endnu en årsart. Jo det kører derudaf med nye årsarter. Desværre som altid har jeg noget jeg skal gøre der hjemme og lige den dag selvfølgelig er der et godt træk af rovfugle over Als. Øv tænke jeg Igen går jeg glip af et godt rovfugletræk. Nok min egen skyld. De andre gange skyldes arbejde. Der skal jo tjenes penge. Det har været et dårligt forår ved nakken med hensyn til rovfugletræk. Ikke fordi der ikke har været noget, men fordi jeg er den eneste som kigger på det store og dejlige træk af små og store fugle. En skam, men så har jeg fuglene for mig selv. Der er dog enkelte der kigger her oppe, men de skriver aldrig rigtig noget ind på dofbasen. Med mindre jeg vinder i lotto så må jeg vente til jeg bliver pensionist eller køre til hvor der er rigtig naturlig natur nemlig det sydøstlige Polen hvor det vælter med fugle, plus der er bjørne, ulve, los og meget mere at kigge på.

De gange hvor vejret og andre ting som gør at trækket og rastefuglene svigter lidt, bevæger jeg mig hen til hopsø, hvor der er et dejligt vadefugle terræn. En stor lavvandet området ved Hopsø made. Her er der mange vadefugle og ænder at kigge på , samt at der også er noget træk at se på. Jo det er dejlig på nordals. Jeg kan nu også lide Sydals . Et lille sommerhus helt ud til købingsmark strand og som støder ud til strandengen vil ville være dejlig. Det må vi se hvad det bliver til.

Amerikansk krikand/ Krikand hybrid.

Video viser et udsnit af de mange tinksmede ved Hopsø. Her er græsset holdt nede af kvæg og dermed et bedre overblik over den store vandflade på hopsø made. Et godt sted for vadefugle og ænder, ligesom Hartsø som dog er meget større.

Ringdrossel

Tinksmed

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s