31.3-2019

30.3. Først og fremmest ingen billeder fra felten. For megen dis eller fuglene kom ikke så tæt på. Nu gik jeg heller ikke efter at få et godt billede da jeg kørte lidt rundt for at finde rovfuglene. Kom jeg ikke ud fra morgenstunden, men satsede på rovfugletrækket om formiddagen. Der var en svag til let vind fra ssv. Hvilket er en god vindretning for rovfugle og småfugle. Det begyndte også godt for rovfuglene som kom lige over obspost. Derefter skiftede vinden til sv og v og tiltog lidt. Her forsvandt rovfuglene indenlands og det tog lidt tid for at finde dem igen. Det har altid undre mig lidt hvorfor der ikke ses rovfugle i nogle vindforhold ved nakken men derimod ses på kegnæs drej. Her skal kende til de geografiske forhold på stedet og rovfuglene træk måder i de forskellige vindforhold.

Jeg så i går d.30.3 efter vindskiftet at fuglene gik mere indenlands. Det har jeg dog set før og fanget dem på Bakken, men nogle gange finder dem ikke. Når en søgen efter dem i går fandt jeg dem ved pøl. Brænmosevej og kiggede mod øst. Her kom den ene flok musvåger efter den anden i en lang stime. De trak mod vest. Desværre som ofte før skulle jeg før hjem og for det andet tog det et stykke tid for at finde dem. Derved går jeg glip af en del småfugle, men det gør ikke så meget når jeg nu fik en hel del inden jeg kørte.

Når jeg fandt dem og det ved jeg til næste gang i disse vindforhold. Da jeg kom hjem tænkte jeg en del over hvor disse musvåger jeg så den 30.3kom fra. De må gå ud længere nede for så at gå ind igen til nakken. Alt efter hvor kraftig vinden er fra vest eller nv. Jeg fik den ide at køre søndag kl.830 til lavensby strand for her måtte jeg se rovfugle og ganske rigtig var der går gang i spurvehøge og musvåger der trak fra området omkring havnbjerg skov og ud mod nord og nordvest forbi lavensby strand.

Det blæste en jævn til hård vind fra nordvest. De blev ligesom presset lidt ud mod havet af nv vinden. Jeg er sikker på at det er her fuglene skal ses i disse vindforhold. I svagere vind fra sv og s, sø vil jeg dog være ved nakken. Efter alle de år skulle man synes at man ved alt om trækket på Als, men sådan er det ikke. Som jeg har sagt før er jeg sikker på at de fugle som trækker ved kegnæs drej bevæger sig her op, de skal bare lige findes. Nogle trækker ud mod NØ , men kun et fåtal. Jeg mener at have fundet de steder i de speciell vindforhold og så er sagen klar. Det undersøger jeg nærmere.

2012 viste at de fleste rovfugle trak på nordals. Der er et rigtig godt træk ved kegnæs drej, men det bedste er på nordals.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s