1.3-2019

Den første egentlige forårsmåned er begyndt og det betyder at det tidlige fugletræk vil tiltage endnu mere med flere småfugle og rovfugle.

D.27.2 var jeg ude over middag efter arbejde ved nakken, hvilket ikke gav så mange rovfugle, men en del småfugle når man tænker på at det var over middag. Især musvitter og blåmejser kom der mange af på den korte tid jeg var på lokaliteten, hvilket indikerede at der må have været mange mejser der har trukket om morgenen eller formiddag.

Ved Gelting birk har der i et par dage være rigtig mange mejser på træk og disse er på vej til nordals. Vi må se i morgen lørdag hvor mange der kommer.

Rovfuglene kan godt ændre Trækretning så de går mindre eller mere uden om nakken. Det gælder især når der er meget svag vind fra n, nv. Eller bare vind fra vest, hvilket for musvågerne især til at trække mere ind i baglandet i en mere vestlig retning. Derved bliver de sværere at se fra min sædvanlige obs sted og derfor må jeg rykke et andet sted. Enten over mod købingsmark eller på Bakken før man køre ned til stranden via gammelskov vej.

I en let til jævn /frisk vind fra sø kan jeg i visse tilfælde rykke meget mod vest eller sydvest ved bjørnekær sydvest for hopsø. Hvor der kan være et meget større rovfugletræk end ved tontoft nakke.

Vi ser i morgen hvad der kommer fra solopgang. Dejligt at foråret er kommet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s