24.2-2019

En af de første forårstegn er når de første hvide vipstjerter viser sig ved nakken. I år er de tidligere på den

D 23.2-2019.

Det var en kold lørdag morgen og det blev kun lidt varmere i løbet af formiddagen. Det blæste en meget svag vind fra sydvest. Sløret sol var ikke nok til at varme sig i men fuglene var lige glade.

En rolig morgen uden det vilde træk man kan forvente sent i februar måned. Den rolige morgen blev dog forstyrret af en kraftig susen ved obsstedet. Det lød voldsomt og det viste sig at være en vandrefalk i styrtdyk mod en ringdue. Efter voldsomt ud over vandet vandt duen utroligt nok. vandrefalken fløj ind mod Povl skov hvor jeg lige nåede at fotografere fuglen som var noget langt væk men på grund af mit nye mega super zoom kamera kan jeg fotografere og tage video af fugle som er meget langt væk. Fedt. Senere ser jeg en duehøg han som går op fra marken langt væk også den bliver forviet med mit kamera omend det er et dårligt billede. Man ser dog en med kraftig krop, lang hals , kraftig undergump og lange brede vinger.

Der har været en forventning om tidlige trækkende hvide vipstjerter da Gelting birk havde en trækkende. Der kom så også 2 trækkende som gik ned på strandengen og fou. Inden de trak videre. om søndagen om eftermiddagen ser jeg så 3 hvide. Vipstjerter på stranden nær købingsmark og en ved stranden ved gammelskovvej p.plads.

Jeg kigger over havet mod nord og for så øje på en flok på 11 traner som trak mod nord. Der var i det hele taget mange arter at kigge på og nye forårsarter var kommet til som f.eks stor præstekrave. Både lørdag og søndagen var engen og mark fyldt op med mange Blisgæs og grågås.

Der var også en forventning om noget musvågetræk men det udeblev. I den nye uge tror jeg at der vil komme en dag hvor tågen forsvinder tidligt på formiddagen med god termik og hvor vi vil se over 100 musvåger med glenter og havørne plus traner og måske hvide storke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s