16-17 feb.2019

4 dage i streg med meget varme fra ssv gav forventelig megen dis og tåge. De dage hvor jeg havde tid var selvfølgelig de dage hvor der var tåge og dis hvilket gav få trækkende fugle og dårligt sigt til at se rastende fugle.

Dog havde jeg lige tid til en meget kort tur til nakken lørdag formiddag hvilket gav indikationer om at morgentrækket sikkert havde været stort . Det var nemlig klaret op i vejret med lune temp. Og jævn sv vind . Allikerne , hul ,ringdue og viberne havde begyndt trækket nord på i forholdsvis pæne mængder. Sanglærkerne havde der også sikkert været mange af.

Der var så forventning om et pænt træk søndag morgen men nej en tung dyne af tåge og dis havde lagt sig over Als mens der længere syd på i Tyskland var på begyndt en mindre opklaring med meget lunt vejr.

Ganske få trækkende fugle blev derved set ved nakken. De første trækkende misteldrosler blev set hvilket jo var godt. Men der var småt med lærker , alliker, duer og siskner. Opklaring kom meget sent og derved udeblev det pæne træk for feb.

I gelting birk derimod kom der gang i trækket kl 10 da der kom en mindre opklaring der men denne opklaring kom først over middag på nordals.

Gelting havde derfor flere duer, alliker. Småfugle og årets første hvide vipstjert og tornirisker.

Så det var øv herfra. Men igen var det kun mig der stod for obsen fordi andre ikke gider at bevæge sig herop når vejret er optimal. De går herved klip af store oplevelser.

Næste weekend ser meget lovende ud med mere varme igen og sv vind hvilket kun kan give meget mere træk og rastende fugle. På nordals. Rovfuglene må også begynde at røre på sig. Eneste men i det her er hvor megen dis og tåge der kommer. Vi håber det bliver godt. Vi ses derude.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s