13.2-2019.kl.0700-1030

Det var næsten som at være ved marsken i dag ved hopsø med tæt fou gæs.

I forhold til i går var det diset og overskyet. Ingen regn heldigvis. Der var lidt dårlig sigt men alligevel nok til at se fuglene. Der var ikke noget havtræk af betydning men der var en del rastende fugle. Der var kommet nogle flere gravænder. 7 gravænder rastede ud for obsplads.

Til først var der kun enkelte sanglærker der kom men så kom de i større flokke fra sydøst ind over p.pladsen og videre langs stranden ved obspost og videre ud over havet mod nv. Største flok var på 38 stk.

En større flok bjergirisker på 33 kom overflyvende men om de trak videre mod vest var lidt svært at se fra obspost da de var kommet til købingsmark.

Grønsisken er også kommet i større antal end i søndags. I dag blev det til 105 fordelt på 2 flokke. I læhegnet ved den første gård inden p.plads fou der 45 stillister , sjaggere, gulspurve , vindrosler, musvitter, blåmejser , halemejser og 2 store flagspætte. Markerne bag engen fou. Der grågæs, Blisgås og bramgæs. Dog ikke de store flokke.

Ved 1030 tiden kørte jeg til hopsø. Den lille eng ved grusvejen til hopsø strand var godt fyldt op med bramgæs, Blisgås og grågæs. Se video foroven. Der var helt marsken over det ved dette syn af de mange fou og badende bramgæs.

En enkelt knortegås kom flyvende og gik ned til rast sammen med bramgæssene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s