20.1-2019. Kl. 9:00- 11:15 +1506-1615 Hopsø

Heldigvis startede dagen med klart vejr dog uden at være super klart. Der var lidt rim dis I luften. Derfor kun 9 km sigt. Nok til at se havfugle i det fjerne. Ikke voldsomt mængde havænder men også på grund af en del havjagt i det fjerne. Havlitter hyggede sig ikke langt fra stranden med deres forunderlige lyd. Det samme gjorde de lidt over 100 ederfugle. Mange af fuglene blev lidt opskræmt da en havørn nærmede sig kysten fra nord. Denne opgav sit mål og trak i stedet nordvest igen. Der var lidt småfugle men ikke det samme som i går.

Jeg valgte derfor at kigge på en gammelkendt lokalitet hvor der også trækker fugle. Nemlig hopsø , 2 km fra nakken mod vest. Ligefør strandengen ved hopsø ved en upløjet mark med masser af frø til småfugle . Der var nemlig hundredevis af småfugle som gulspurve , engpibere, skovspurve , stære, og drosler. Gulspurvene var langt i overtal med mindst 175 fou. Hertil 111 stære, 66 engpibere, samt 85 sjaggere. Så nok at se på. Desværre havde jeg ikke tid at til at kigge grundig på gulspurvene da jeg skulle hjem. Måske der var hvidkindet værling imellem .

Måske senere her i eftermiddag inden solnedgang. Og ja jeg kørte op til hopsø for at undersøge gulspurvene men valgte at køre helt ud til hopsø strandeng. Godt jeg gjorde dette da der fou engpibere og bjergpiber ,se billede for oven. Som billede for oven af hopsø eng viser er der større og små vådområder på engen hvilket er godt for bl.a. pibere. Det mangler tontoft nakke strandeng. Kun når det har regnen rigtig meget så er der små søer på engen.

Jeg vil derved udvide min dækning af trækket til at have hopsø med. Der der også trækker en del fugle fra nakken hertil og fordi der er de vådområder med lav græs. Som lokker en del vadefugle til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s